conditiile de cumparare

Conditiile comerciale ale companiei HANDEL.SK spol. s r. o.

1. Aceste conditii comerciale sunt valabile pentru cumparaturile in cadrul magazinelor online manageriate de catre compania HANDEL.SK spol. s r. o.

Conditiile definesc si precizeaza drepturile si obligatiile vanzatorului care este compania HANDEL.SK spol. s r. o.

HANDEL.SK spol. s r. o. cu Južná trieda 4B, 04001 Košice, IČO : 52260119, inscrise in registrul comertului sectia Sro, nr. 45841/V la tribunalul orasului Košice (client, consumator ).

2. Toate relatiile contractuale sunt incheiate potrivit legislatiei din Republica Slovaca. Daca

cel care incheie contractul nu este consumator se aplica conditiile contractuale nemodificate potrivit conditiilor comerciale ale codului civil (nr. 40 / 1964 cl. ) despre protectia consumatorului. si legea dreptului consumatorului ( nr. 634 / 1992 cl. ) . Daca cel cu care se incheie un contract nu este consumator, se aplica conditiile contractuale ale codului civil nr. 513/1991 cl.

3. Contractul consumatorului este contractul de cumparare, sau alte contracte daca partile contractuale sunt consumatorul si furnizorul

Vanzatorul este magazinul HANDEL.SK spol. s r. o. cu Južná trieda 4B, 04001 Košice, Slovacia

IČO: 52260119, scrise in registrul comertului sectia Sro., nr. 45841/V la tribunalul

orasului Košice. HANDEL.SK spol. s r. o. este persoana care savarseste in cadrul activitatii sale profesionale. Este compania care trimite produsele direct sau prin intermediul altor companii cumparatorilor.

Clientul magazinului nostru online este cumparatorul. Avand in vedere legislatia in vigoare se distinge cumparatorul care este consumator de cel care nu este consumator.

Cumparatorul consumator sau consumatorul este persoana care in urma incheierii si respectarea contractului nu actioneaza in cadrul propriei activitati de comert. Cumparatorul care nu este consumator, este PFA care cumpara produse sau foloseste serviciile noastre pentru a desfasura mai departe activitati comerciale cu produsele sau serviciile noastre. Acest cumparator actioneaza potrivit conditiilor specificate in codul comercial.

4. Contractul de cumparare

Daca cumparatorul este si consumatorul, sugerarea pentru incheierea contractului de

cumparare este de a fi plasat produsul achizitionat pe pagina de web de catre furnizator, contractul de cumparare reiese din trimiterea comenzii de catre cumparator vanzatorului si preluarea ei de catre furnizator. Aceasta primire este comunicata de catre furnizator prin email. Contractul ( incluzand pretul stabilit ) poate fi anulat sau modificat doar in urma unui

acord comun.

5. Daca cumparatorul nu este consumator, propunerea pentru incheierea contractului este trimisa prin comanda produsului iar contractul de cumparare este activ din momentul in care vanzatorul este de acord cu sugerarea cumparatorului despre produsul respectiv.

6. In urma incheierii contractului, cumparatorul confirma ca este de acord cu conditiile comerciale incluzand reclamatiile si ca este de acord cu ele. De aceste conditii comerciale si termenii de reclamatie este cumparatorul informat indeajuns si este de acord cu toate acestea.

7. Perioada de garantie poate fi oprita in cazul in care vanzatorul nu a primit toate lucrurile de care are nevoie pentru a rezolva reclamatia ( componentele produsului etc. ) Vanzatorul este obligat sa solicite cumparatorului returnarea tuturor componentelor produsului in cel mai scurt timp. Perioada de garantie este din acel moment oprita pana in momentul in care cumparatorul inapoiaza toate componentele produsului.

8. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda sau o parte din ea inaintea incheierii contractului in urma unui acord comun cu cumparatorul in aceste cazuri:

Produsul nu se mai fabrica sau nu se mai furnizeaza sau pretul produsului s-a ridicat cu un procentaj foarte mare.

In cazul in care cumparatorul a achitat suma sau o parte din ea, ii vor fi acesti bani returnati inapoi in contul lui/ei sau la adresa lui/ei, iar in cazul acesta nu se ajunge la incheierea contractului de cumparare.

La cadourile care sunt trimise gratuit, nu se pot aplica drepturile consumatorului. Acest fel de produs indeplineste toate conditiile specificate in contractul de cadouri potrivit legislatiei in vigoare.

9. Neintelegeri cu contractul de cumparare

In cazul in care marfa nu este asa cum scrie in contract ( mai departe in,, neintelegeri in

contractul de cumparare,, ), cumparatorul are dreptul ca vanzatorul sa aduca marfa intr-un forma care sa corespunda cu contractul de cumparare adica ori sa schimbe produsul, sau sa remedieze defectele produsului, in functie de preferinta clientului. In caz contrar, cumparatorul are dreptul sa se abata de la contract. Asta nu se aplica in cazul in care cumparatorul inainte sa-si ridice coletul a sesizat neregulile, sau in cazul in care singur a creat aceste nereguli ale produsului. Neregulile care se ivesc in prima jumatete de an de la preluarea coletului, sunt considerate a fi deja prezente in momentul ridicarii coletului.

10. Dreptul consumatorului de a se abate de la contract

Daca contractul este incheiat la distanta ( online ), consumatorul are potrivit articolului 53 paragraful 7 codului civil dreptul sa se abata de la contract in 14 zile de la ridicarea coletului.

In cazul acesta, consumatorul il contacteaza pe vanzator si ideal ar fi sa specifice sub forma scrisa ca doreste sa se abata de la contract cu specificarea numarului comenzii, data achizitionarii si numarul de cont pentru returnarea banilor. Nota: Banii se pot returna si sub forma cash la sediul firmei sau la una dintre filialele companiei. Abaterea de la contract trebuie sa fie trimisa maximum a 14-a zi de la preluarea coletului.

11. Aceasta precizare a legii nu poate fi conceputa ca si un imprumut gratuit al produsului. In cazul in care consumatorul se foloseste de drepturile sale de a sa abate de la contract pana la 14 zile de la ridicarea coletului, trebuie sa inapoieze vanzatorului totul ce a obtinut de la el.

Daca acest lucru nu este posibil ( intre timp produsul a fost deteriorat sau folosit ), consumatorul trebuie sa furnizeze compensatiile financiare a ci contra pret al produsului ce nu poate fi returnat. Daca produsul returnat este deteriorat doar intr-un mic procentaj, vanzatorul are dreptul de a cere din partea consumatorului achitarea daunelor. In acest caz vanzatorul este obligat sa arate defectele produse. In acest caz vanzatorul returneaza doar o parte din suma.

12. Pe langa suma care trebuie returnata cumparatorului, vanzatorul poate sa-si atribuie suma pe care el o suporta pentru returnarea produsului.

Dreptul de a se abate de la contract consumatorul nu o are in cazul in care:

- pentru furnizarea de servicii daca acestea au fost realizate cu acordul lui inainte de a se incheia perioada de 14 zile,

- la furnizarea serviciilor si a bunurilor a caror pret depinde de pretul de piata al produsului si nu este modificat de catre vanzator,

- la furnizarea produselor modificate in functie de cerintele cumparatorului, sau produsele care sunt predispuse la defecte, precum produsele folosite,

- la furnizarea inregistrarilor video sau audio si a programelor de calculator daca cumparatorul deteriorizeaza ambalajul lor original,

- la furnizarea ziarelor si revistelor,

- facand parte din jocuri sau loterie.

13. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda la produsul din categoria "Momentan indisponibil" in cazul in care produsul nu poate fi trimis si nici inlocuit cu un alt model, sau daca pretul lui se modifica cu un procentaj mare iar cumparatorul nu este de acord cu lucrul acesta inaintea semnarii contractului de cumparare. Vanzatorul trebuie sa il informeze pe cumparator daca o astfel de situatie se iveste. Daca suma sau o parte din ea a fost achitata, cumparatorului se vor returna banii in cont.

13. Protectia datelor personale

Informatiile despre client sunt tinute conform legilor in vigoare din Republica Slovaca, mai ales cu legea despre protectia datelor personale nr. 101/2000 cl. Cumparatorul este de acord cu prelucrarea datelor personale si retinerea acestora in databaza vanzatorului dupa incheierea cu succes a contractului si asta pana perioada neagrearii lui cu aceasta sub forma scrisa.

14. Cumparatorul are acces la datele sale personale precum si la modificarea acestora. Datele personale pot fi sterse din databaza vanzatorului la cererea scrisa a clientului. Datele personale ale clientului sunt asigurate in asa fel incat sa nu poata ajunge la abuzul lor. Datele personale nu sunt furnizate mai departe de catre vanzator nimanui. Exceptie facand doar transportatorii externi carora le sunt furnizate intr-un mic procentaj care este obligatoriu pentru a putea aduce produsul pana la adresa cumparatorului.

Contractele sunt dupa incheierea lor arhivate sub forma electronica si sunt disponibile doar pentru furnizatorii magazinului.

15. Termenii finali

Aceste conditii comerciale sunt valabile conform paginilor de web precizate de vanzator in ziua incheierii contractului de cumparare. Comanda consumatorului este in urma confirmarii lui incheiat contractul de cumparare intre vanzator si cumparator si este tinuta in evidenta si este la accesul cumparatorului. Contractul poate fi incheiat in limba slovaca sau chiar si intr-o alta limba atata timp cat nu va fi un motiv pentru neincheierea lui. Prin cumparare, clientul este de acord cu trimiterea anunturilor comerciale.

16. Aceste conditii comerciale permit consumatorului arhivarea lor. In momentul incheierii contractului, cumparatorul accepta toate stipularile conditiilor comerciale in vigoare din ziua cand este trimisa comanda incluzand pretul comenzii specificat in acceptul achizitionarii.


ANPC

http://www.anpc.gov.ro/

Solutionarea litigiilor

Aceste conditii sunt valabile de la data de 1.1.2016 si inlocuiesc in totalitate conditiile de

cumparare anterioare.

Ne rezervam dreptul de a modifica conditiile fara atentionarea anticipata.

Făcut cu pentru tine

To Top